Η βλεφαροπλαστική είναι μια από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις και για τα δυο φύλα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόκειται για τη χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει τη μορφή και το σχήμα των βλεφάρων. Οι βελτιώσεις και οι διορθώσεις γίνονται τόσο στο άνω όσο και στο κάτω βλέφαρο και αφορούν κυρίως τις σακούλες και τη χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων.

Στην ηλικία των 40-50 ετών, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, το δέρμα των βλεφάρων αρχίζει να χάνει τη ζωτικότητα και ελαστικότητα του με αποτέλεσμα να παρατηρείται χαλάρωση και ρυτίδες και στα δύο βλέφαρα. Σε συνδυασμό με την πτώση των φρυδιών, με την πάροδο του χρόνου το βλέμμα αποκτά μια πιο κουρασμένη και λυπημένη όψη προσδίδοντας στη συνολική μας εικόνα μια έλλειψη ζωτικότητας, υγείας και λάμψης.

Αυτό που πετυχαίνουμε με τη βλεφαροπλαστική είναι να δώσουμε στο βλέμμα μας μια πιο ζωηρή, νεανική και λαμπερή εμφάνιση.

Σε συνδυασμό μάλιστα με ανόρθωση των φρυδιών, είτε με botox είτε χειρουργικά, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Η Επέμβαση:

Η βλεφαροπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία και εισαγωγή του τοπικού αναισθητικού στο δέρμα των βλεφάρων.

Για το άνω βλέφαρο, η περίσσεια του δέρματος καθώς και τμήματος μυός και λίπους, αφαιρείται και το τραύμα συρράπτεται με συνεχές ράμμα που αφαιρείται σε 4-5 ημέρες.

Για το κάτω βλέφαρο, η τομή γίνεται 1-2 χιλιοστά κάτω από το ελεύθερο χείλος του βλεφάρου και στη συνέχεια γίνεται αφαίρεση της αναγκαίας ποσότητας λίπους και δέρματος. Κάποιες φορές δεν αφαιρούμε το λίπος αλλά κάνουμε ανακατανομή αυτού κάτω από το σφιγκτήρα μυ του βλεφάρου. Όπως και για το πάνω βλέφαρο, το ράμμα αφαιρείται σε 4-5 ημέρες.

Ο/η ασθενής δε χρειάζεται να νοσηλευτεί και πηγαίνει στο σπίτι την ίδια ημέρα. Μπορεί να αρχίσει τις κοινωνικές του δραστηριότητες σε 1 εβδομάδα, ενώ το μακιγιάζ και οι φακοί επαφής δεν επιτρέπονται να χρησιμοποιηθούν για περίπου 1 εβδομάδα μετά το χειρουργείο.

Οι ουλές είναι αόρατες αλλά για περίπου 10 ημέρες μπορεί να παρατηρηθεί κάποιο μικρό οίδημα ή μελανιά που κρύβεται εύκολα με το μακιγιάζ ή πίσω από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.